Elérhetőség: | 1111 Budapest, Gellért tér 4. CH. ép. I. emelet 104., Tel: +36-1-463-3854, E-mail: salgo@mail.bme.hu |
---|---|
Honlap: | link |
Fő kutatási területek: |
Élelmiszer-biotechnológia Élelmiszeripari technológiák Élelmiszerkémia Gyógyszergyártási technológia Gyógyszerhatóanyag fejlesztés Műszeres analízis Spektrokémia |
Bemutatkozás: | A közeli és közép infravörös spektroszkópia és mikroszkópos képalkotás analitikai kutató tevékenységeink kiemelt része, és majd mindegyik alap és alkalmazott (ipari) kutatásunkhoz hozzájárul. Az alábbi hivatkozások egy-egy példát mutatnak és áttekintést nyújtanak NIR csoportunk eredményeiről. Kutatási feladatainkat nemzetközi programok (EU keretprogramok – pl. EU FP 5 STAFANIR; EU FP6 HEALTHGRAIN, DiOGenes, MoniQA; EUF P7 CHANCE –; kétoldalú TéT együttműködések), hazai alapok (pl. OTKA), ill. mezőgazdasági, élelmiszeripari, gyógyszeripari és egyéb kapcsolódó iparok támogatják. * * * Szilveszter Gergely, András Salgó: Gergely
Szilveszter, Párta László, Salgó András:
András Salgó, Szilveszter Gergely: |
Legfontosabb publikációk: | |
Díjak, eredmények: | |
Vendégprofesszorok: | |
Csoportvezető neve: | Dr. Salgó András |